Verzorgende IG - Maatschappelijke zorg (MZ)

WVO Zorg en Zorgstroom hopen eind 2023 te fuseren. Dit betekent dat wij onze krachten bundelen en ook samen gaan opleiden. Door onze fusie kunnen we jou een breed aanbod van zorgopleidingen aanbieden. We investeren graag in onze huidige en toekomstige medewerkers, en bieden ondersteuning en begeleiding om je te helpen jouw ambities waar te maken! Wij bieden zowel de praktijkroute Verzorgende IG – MZ als de Zorgprofessional op niveau 3 aan. Benieuwd wat je gaat leren? Lees snel verder.

Hoe ziet de opleiding er uit?

Wil jij Verzorgende IG – MZ worden en een praktijkgerichte opleiding volgen? Dan is de praktijkroute echt iets voor jou. Afhankelijk van je werkplek kan je de theorie laten aansluiten op dat wat je dagelijks in de praktijk tegenkomt. Zo kan je grotendeels zelf invulling geven aan je leerroute en het tempo waarin je de opleiding doorloopt. De lessen worden verzorgd door docenten van Scalda en/of door ervaren collega’s uit de zorg, op een locatie van WVO Zorg/Zorgstroom.

Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om Verzorgende IG te worden via de opleiding Zorgprofessional. Deze opleiding volg je bij het Scalda in Goes en is ook gericht op dat wat je in de praktijk gaat meemaken. Het grote verschil tussen deze opleiding en die via de praktijkroute is, dat bij de opleiding Zorgprofessional het opleidingsinstituut de regie heeft op de leerroute die je gaat volgen, je volgt het ritme van de opleiding.

Wil je de BBL-opleiding via het Hoornbeeck College volgen, ook dat is mogelijk.

Naast je opleiding werk je minimaal 16 tot maximaal 32 uur per week in de zorg volgens een wisselend rooster dat ruim vooraf bekend is gemaakt. Je werkt zowel dag- als avonddiensten en wordt ook ingezet in het weekend en met feestdagen. 

Wat ga je leren?

Start je met je opleiding, dan werk je of op één van onze locaties of in de thuiszorg. Zo leer je tijdens de opleiding om cliënten met dementie en cliënten met een lichamelijke beperking te verzorgen en te ondersteunen. Je biedt hulp op het gebied van wonen en welzijn en je verleent zorg. Dat doe je met passie en betrokkenheid. Elk leerjaar krijg je de gelegenheid om tussen de verschillende werkgebieden en locaties te wisselen. Denk hierbij aan werken in de thuiszorg, met dementerende ouderen in een kleinschalige woonomgeving of op een somatische afdeling.

Uiteraard word je tijdens de opleiding en je werk goed begeleid door de praktijkopleider en je collega’s. Zo zie én leer je in de praktijk en krijg je ondersteuning bij jouw ontwikkeling. 

Wie zoeken wij?

 • Je hebt minimaal een vmbo-k, -g of -t / vbo of mavo (minimaal c-niveau) diploma, of een mbo diploma niveau 2, of overgangsbewijs naar havo 4/vwo 4, of
 • Je volgt op dit moment een BOL-opleiding voor Verzorgende IG en wil graag de overstap maken naar een praktijkgerichte opleiding. Heb je een ander diploma en ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, zodat we je hier duidelijkheid over kunnen geven. 
 • Je bent positief en hebt een flexibele instelling en wil je graag ontwikkelen tot Verzorgende IG - MZ. 
 • Je bent enthousiast en hebt passie voor de (ouderen)zorg, dat is voor ons belangrijker dan je leeftijd. Het maakt niet uit wat voor werk je nu doet én of je nog aan het begin van je carrière staat óf juist al een eind op weg bent!
 • Je bent integer en respectvol, wat in combinatie met jouw inlevingsvermogen ervoor zorgt dat cliënten op de juiste manier worden benaderd.
 • Je neemt initiatief, bent nieuwsgierig en kunt goed het overzicht bewaren. 
 • Je beseft dat het werk in de zorg 24 uur per dag doorgaat en je bent bereid om alle diensten mee te werken (dag, avond, weekend en feestdagen).

Wat bieden wij jou?

 • Een opleidingsplaats binnen een locatie of thuiszorgteam van WVO Zorg of Zorgstroom in Vlissingen, Middelburg of één van de dorpen op Walcheren.
 • Een leer-arbeidsovereenkomst voor minimaal 16 uur per week voor de duur van de opleiding en na het behalen van je diploma een baangarantie binnen WVO Zorg/Zorgstroom.
 • De mogelijkheid om meer uren te werken, dit is in overleg bespreekbaar.
 • Een salaris conform de cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT), FWG schaal 35. Je krijgt hierbij een bruto maandsalaris van minimaal €2.324,49 (op basis van 36 uur per week), oftewel een minimum bruto uurloon van €14,85.
 • De mogelijkheid om eerder te kunnen starten met werken als aspirant leerling, voorafgaand aan de opleiding.
 • Betaling van de kosten voor de opleiding en de bijkomende kosten. WVO Zorg/Zorgstroom betalen dit voor jou, daarnaast krijg je ook een tegemoetkoming in je studiebelasting.
 • Een werkplek bij jou in de buurt op het Walcherse gebied.

Is deze opleiding iets voor jou?

Wij maken graag kennis met je, dus laat je gegevens hieronder achter. Dan nemen wij contact met je op en leggen we je uit hoe de procedure verder loopt. Nog vragen? Geen probleem we denken graag met je mee.

Meer informatie of vragen?

Wil je meer informatie over het werken en leren bij onze organisaties en deze opleiding? Klik dan hier. Heb je zin op deze opleiding te gaan starten? Laat het ons weten via de reactie button hieronder. We zien je reactie graag tegemoet! 

Direct reageren!