Verpleegkundige

WVO Zorg en Zorgstroom hopen eind 2023 te fuseren. Dit betekent dat wij onze krachten bundelen en ook samen gaan opleiden. Door onze fusie kunnen we jou een breed aanbod van zorgopleidingen aanbieden. We investeren graag in onze huidige en toekomstige medewerkers, en bieden ondersteuning en begeleiding om je te helpen jouw ambities waar te maken! Benieuwd wat je gaat leren? Lees snel verder.

Hoe ziet de opleiding er uit?

Wil jij de opleiding tot Verpleegkundige volgen in combinatie met werken en leren? Dan kan je zowel de volledige opleiding als de verkorte opleiding volgen. Afhankelijk van je vooropleiding kijken we samen met jou wat de beste optie is. Ben je bijvoorbeeld in het bezit van een Verzorgende IG diploma, dan is het mogelijk om de verkorte verpleegkundige opleiding te volgen. Dit betekent dat je de eerste 10 weken van het eerste schooljaar 2 dagen per week naar school gaat. Daarnaast werk je in de zorg. Na deze 10 weken ga je 1 dag per week naar school tot en met het eind van de opleiding.  In totaal duurt de verkorte opleiding 2 jaar.

Wanneer je de volledige opleiding tot verpleegkundige gaat volgen, start je in het eerste leerjaar van de opleiding en leer je alle basisvaardigheden en bijhorende competenties. Naarmate de opleiding vordert ga je je meer verdiepen en leer je de verschillende verpleegkundige competenties toe te passen in de praktijk. Deze opleiding duurt in totaal 4 jaar.

Zowel de verkorte opleiding als de volledige opleiding volg je bij het Scalda in Goes en is ook gericht op dat wat je in de praktijk gaat meemaken. Wil je de opleiding via het Hoornbeeck Collega volgen, ook dat is mogelijk.

Wat ga je leren?

Afhankelijk van je startjaar (eerste of derde opleidingsjaar) zet je de eerste stappen om je te ontwikkelen als verpleegkundige. Je leert de verschillende verpleegkundige competenties toe te passen in de praktijk, zoals het zelfstandig en verantwoordelijk werken, maar ook het leveren van een bijdrage aan de coördinatie en continuïteit van de zorg. Ook leer je hoe je een zorgteam moet coachen bij complexe zorgvragen en jouw rol in de verschillende multidisciplinaire samenwerkingen. Kortom een uitdagende en dynamische rol, waarbij je als toekomstige verpleegkundige de spin in het web bent. 

Tijdens je opleiding werk je binnen de verschillende werkvelden die we hebben binnen WVO Zorg en Zorgstroom zoals psychogeriatrie, somatiek, revalidatie en de thuiszorg. 

Uiteraard word je tijdens de opleiding en je werk goed begeleid door de praktijkopleider en je collega’s. Zo zie én leer je in de praktijk en krijg je ondersteuning bij jouw ontwikkeling.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een vmbo-diploma k-, g- of t-leerweg of gelijkwaardig, of een overgangsbewijs havo 4/vwo 4 of
 • Je bent in het bezit van een mbo-diploma verzorgende IG of volgt op dit moment de verpleegkundige opleiding en wil graag de overstap maken naar een praktijkgerichte opleiding. Heb je een ander diploma en ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, zodat we je hier duidelijkheid over kunnen geven.
 • Je bent positief en hebt een flexibele instelling en wil je verder ontwikkelen op verpleegkundig niveau.
 • Je bent enthousiast en hebt passie voor de (ouderen)zorg, dat is voor ons belangrijker dan je leeftijd. Het maakt niet uit wat voor werk je nu doet én of je nog aan het begin van je carrière staat óf juist al een eind op weg bent!
 • Je bent integer en respectvol, wat in combinatie met jouw inlevingsvermogen ervoor zorgt dat cliënten op de juiste manier worden benaderd.
 • Je neemt initiatief, bent nieuwsgierig en kunt goed het overzicht bewaren. 
 • Je beseft dat het werk in de zorg 24 uur per dag doorgaat en je bent bereid om alle diensten mee te werken (dag, avond, weekend en feestdagen).

Wij bieden wij jou?

 • Een opleidingsplaats binnen een locatie of thuiszorgteam van WVO Zorg of Zorgstroom in Vlissingen, Middelburg of één van de dorpen op Walcheren
 • Een leer-/arbeidsovereenkomst voor minimaal 24 uur per week voor de duur van de opleiding en na het behalen van je diploma een baangarantie binnen WVO Zorg/Zorgstroom.
 • De mogelijkheid om meer uren te werken, dit is in overleg bespreekbaar.
 • Een salaris conform de cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT), FWG schaal 45. Je krijgt hierbij een bruto maandsalaris van minimaal €2.620,33 (op basis van 36 uur per week), ofwel een minimum bruto uurloon van €16,74.
 • De mogelijkheid om eerder te kunnen starten met werken als aspirant leerling, voorafgaand aan de opleiding.
 • Betaling van de kosten voor de opleiding en de bijkomende kosten. WVO Zorg/Zorgstroom betalen dit voor jou, daarnaast krijg je ook een tegemoetkoming in je studiebelasting
 • Een werkplek bij jou in de buurt op het Walcherse gebied.

Is deze opleiding iets voor jou?

Wij maken graag kennis met je, dus laat je gegevens hieronder achter. Dan nemen wij contact met je op en leggen we je uit hoe de procedure verder loopt. Nog vragen? Geen probleem we denken graag met je mee.

Meer informatie of vragen?

Wil je meer informatie over het werken en leren bij onze organisaties en deze opleiding? Klik dan hier. Heb je zin om deze opleiding te gaan starten? Laat het ons weten via de reactie button hieronder. We zien je reactie graag tegemoet! 

Direct reageren!