Helpende Zorg en Welzijn Plus

WVO Zorg en Zorgstroom hopen eind 2023 te fuseren. Dit betekent dat wij onze krachten bundelen en ook samen gaan opleiden. Door onze fusie kunnen we jou een breed aanbod van zorgopleidingen aanbieden. We investeren graag in onze huidige en toekomstige medewerkers, en bieden ondersteuning en begeleiding om je te helpen jouw ambities waar te maken!

Hoe ziet de opleiding eruit?

Als leerling Helpende Zorg & Welzijn Plus zorg je samen met je collega's ervoor dat cliënten, met een fysieke aandoening of dementie, zo zelfstandig mogelijk kunnen genieten van hun dag waarbij de eigen regie van onze cliënt centraal staat. Je biedt ondersteuning bij alle dagelijkse taken, maar een bakje koffie drinken, wandelen of knutselen hoort er ook bij. Tijdens je opleiding ga je een dag in de week naar school en werk je op één van de locaties van WVO Zorg of Zorgstroom. Zo kun je de theorie van je lessen direct in de praktijk brengen, onder goede begeleiding op school van de docenten van Scalda en in de praktijk door onze ervaren collega’s in de zorg. 

Naast je opleiding werk je minimaal 16 tot maximaal 28 uur in de zorg volgens een wisselend rooster dat ruim vooraf bekend is gemaakt. Je werkt zowel dag- als avonddiensten en wordt ook ingezet in het weekend en met feestdagen.

Wat ga je leren?

Start je met je opleiding, dan werk je of op één van onze locaties op Walcheren. Tijdens de opleiding leer je alles over medicatie. Denk aan diabeteszorg en het verzorgen van kleine wonden. Hierdoor ben je na je opleiding bevoegd om medicatie uit de delen en toe te dienen. Ook leer je ziektebeelden zoals dementie en Parkinson herkennen. Én hoe je hiermee om moet gaan. Zo kan je elke cliënt nóg beter helpen. Tijdens de opleiding ben je direct een belangrijk onderdeel van het team. Samen met je team kijken jullie naar wat de cliënten nodig hebben. Ook schakel je met familieleden, vrijwilligers en mantelzorgers. 

Uiteraard word je tijdens de opleiding en je werk goed begeleid door de praktijkopleider en je collega’s. Zo zie én leer je in de praktijk en krijg je ondersteuning bij jouw ontwikkeling. 

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg (vmbo basis) of een diploma van een vergelijkbare opleiding op niveau 1
 • Je bent positief en hebt een flexibele instelling en wil je graag ontwikkelen tot Helpende Plus. 
 • Je bent enthousiast en hebt passie voor de (ouderen)zorg, dat is voor ons belangrijker dan je leeftijd. Het maakt niet uit wat voor werk je nu doet én of je nog aan het begin van je carrière staat óf juist al een eind op weg bent!
 • Je bent integer en respectvol, wat in combinatie met jouw inlevingsvermogen ervoor zorgt dat cliënten op de juiste manier worden benaderd.
 • Je neemt initiatief, bent nieuwsgierig en kunt goed het overzicht bewaren. 
 • Je beseft dat het werk in de zorg 24 uur per dag doorgaat en je bent bereid om alle diensten mee te werken (dag, avond, weekend en feestdagen).

Wat bieden wij jou?

 • Een opleidingsplaats binnen een locatie van WVO Zorg/Zorgstroom in Vlissingen, Oost-Souburg, Middelburg of Veere.
 • Een leer-arbeidsovereenkomst voor minimaal 16 uur per week de duur van je opleiding en na het behalen van je diploma heb je baangarantie binnen WVO Zorg/Zorgstroom.
 • De mogelijkheid om meer uren te werken, dit is in overleg bespreekbaar.
 • Een salaris conform de cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT), FWG 30. Je krijgt hierbij een minimaal bruto maandsalaris van €2.210,77 (gebaseerd op 36 uur per week), ofwel een minimum bruto uurloon van €14,13.
 • De mogelijkheid om eerder te kunnen starten met werken als aspirant leerling, voorafgaand aan de opleiding.
 • Betaling van de kosten voor de opleiding en de bijkomende kosten. WVO Zorg/Zorgstroom betalen dit voor jou, daarnaast krijg je ook een tegemoetkoming in je studiebelasting.
 • Een werkplek bij jou in de buurt op het Walcherse gebied.

Is deze opleiding iets voor jou?

Wij maken graag kennis met je, dus laat je gegevens hieronder achter. Dan nemen wij contact met je op en leggen we je uit hoe de procedure verder loopt. Nog vragen? Geen probleem we denken graag met je mee.

Meer informatie of vragen?

Wil je meer informatie over het werken en leren bij onze organisaties en deze opleiding? Klik dan hier. Wil je graag met deze opleiding starten? Laat het ons weten en reageer via de reactie button hieronder. We zien je reactie graag tegemoet! 

Direct reageren!